fbpx

BRYNE SENTRUM – DITT NABOLAG

Storgata er hovedgaten på Bryne og har sammen med Torget tradisjonelt hatt en viktig handelsfunksjon.

Etter hvert som stadig flere av forretningene har flyttet inn på kjøpesentrene på Bryne, har den sjarmerende gamle handlegaten endret seg og tiltrukket seg nye næringsdrivende. Storgata er i dag en koselig gate der du blant annet finner nisjeforretninger, ulike former for service og tjenester, galleri, caféer og serveringssteder.

M44 Bryne

«Jærens triveligste kjøpesenter», kaller M44 seg. Og det er lett å forstå

MØTEPLASSEN FOR SMÅ OG STORE GLEDER


På M44 er handleglede mer enn et ord, det er en opplevelse. M44 har de siste årene etablert seg som den naturlige møteplassen for jærbuer på jakt etter gode kjøp og god stemning. Med over 70 spennende butikker og en betjening som vet hva jærsk humør og jærsk service er, er det ikke rart at stadig flere tar turen til M44. For å handle, selvsagt, men også for å treffe kjente, ta en kopp kaffe, en matbit og en god drøs.

STORE KULTUROPPLEVELSER PÅ STORSTOVA

Storstova er det regionale kulturhuset på Jæren. Her får du gode opplevelsene ,et spennende program av musikk, teater og humor.

Med en storsal med hele 357 seter tiltrekker Storstova seg alt fra kjente og kjære musikere til større teateroppsetninger. Minst like viktig og kjekt er det at det lokale kulturlivet blomster her, med blant annet konserter med lokale artister og forestillinger i regi av både Time kulturskule og Hå kulturskule.

Storstova var lenge tilholdssted også for Bryne Kino, men denne finner du nå i det rehabiliterte Bryne Torg Senter midt i sentrum. Kinoen har fire saler med topp moderne utstyr, og husk, film er fremdeles best på kino!

storstova

NYT JÆRNATUREN!


Sandtangen er det største friluftsområdet på Bryne. Brynes Vel er eier og forvalter, til beste for alle brynebuer. Sandtangen har både lysløype og trimpark, i tillegg til andre stier. Både i skogen, rørskogen og vannet ellers er det et yrende fugleliv. Lyden av fuglene er balsam for sjelen, så her er det bare å nyte! Sandtangen ligger ca. fem minutters rusletur fra Vesterhagen.

sandtangen bryne

Stille vann, frodig skog og mye mer. Naturen rundt Bryne er fantastisk.

cafe bryne

PRØV KJØKKENET CAFE OG DELIKATESSE!

Bryne har flere gode spisesteder. Et av dem finner du i Storgata 44: Kjøkkenet cafe og delikatesse.

Enten du skal ha deg en ekstra god lunsj eller er på jakt etter takeaway utenom det vanlige, så anbefales en tur innom Kari på Kjøkkenet cafe og delikatesse. Hun serverer deg gode supper, salater, hjemmebakte brødsorter, pasta, pizza og massevis av lekre tapasretter. Egen barnemeny har de også. Alt basert på førsteklasses råvarer fra Jæren kombinert med spennende smaker fra utlandet, og forkjærlighet for god mat.

Midgardsormen

Broen som krysser Frøylandsvatnet er arkitektonisk mesterstykke.

Fritz Røed-parken

Skulpturene til kunstneren Fritz Røed gjør parken rundt Mølledammen til en spennende opplevelse.

Njåskogen

Når kulingen blåser og horisontale regnbyger fra vest feier inn over jærlandskapet, er Njåskogens mange stier et godt turalternativ.

Opplevelser for kropp og sjel


Du står opp tidlig, samtidig med morgensolen. Ute er det stille, kun fuglekvitter høres. En liten rusletur gjennom fredelige gater og så til kjerreveien g jennom morgendisen. Der står de to firbeinte, like forventningsfulle som i går. Hva har du med til dem i dag?

Se ledige leiligheter